שאלה הערב רב, משה רבנו רצה לתקן אותם, אך הקב"ה רצה שהם ימותו בגלות, האם זה התיקון האמיתי שלהם, שיתכלו.
תשובה נחזור בלשון קצרה מאד, יש חמשה מיני ערב רב וסימניך נג"ע ר"ע כמו שאומרים רבותינו, והע' עצמה זה או עמלק או ענקים, אחד מן החמשה מיני ערב רב כולל בתוכו את עמלק, יש ערב רב ויש עמלק ועמלק הוא אחד מהערב רב, כלומר יש כאן שני דינים והוא ממוצע בין שניהם, מדין ערב רב שזה לשון של תערובת, מדין עמלק זה השורש של העם-קל, לכן זה בחינה של העדר, לכן יש דין של מחה תמחה, כל ערב רב לא נאמר דין למחות אותם, זה נאמר רק בעמלק, רק יש לו גם דין עמלק וגם יש לו דין ערב רב דין נוסף, יש כאן בעומק שתי שורשי קלקול בבריאה, יש קלקול של הבריאה ששורשו בצמצום הראשון שהוא סוד החלל סוד ההעדר ושם שורשו של עמלק, הוזכר פעמים רבות לכן המצווה למחות את עמלק זה להחזיר אותו לשורשו, שורשו בחלל הפנוי זה המצוה שלו, משא"כ ערב רב זה כאשר נעשה קו אחד שמתפשט, ומהקו אחד נעשה ג' קווים, ולכן לתתא יכול להיות באופן שהקוים לא מחוברים כראוי, זה שורש של מציאות הערב רב, והתיקון שלו הוא שהביטוש שלו גופא כיון שהערב רב זה תערובת לא מבורר, דבר אחד מתנגש בדבר השני, כשמתנגש אחד בשני על ידי הדבר עצמו זה מפריד את נקודת התערובת שבו שזה מדין ערב רב, ומדין עמלק שהוא אחד ממיני הערב רב, על ידי הביטוש שמתנגד אחד לשני הוא נכתש ונעשה העדר שזה שני שורשים גמורים.
שאלה האם תפיסת ערב רב בנפש זה התחיל בעצם כבר מחטא אדה"ר.
תשובה זה עץ הדעת טוב ורע מעורבים, זה ממש שורש התערובת , כשיש את התערובת טוב ורע שם שורש התערובת מדוייק מאד אמת.
שאלה גילוי הערב רב בדורות אחרנים האם זה היה בנפש וכעת התגלה גם בעולם.
תשובה בשורש זה היה, אבל הגילוי שלו בפועל זה עומק הרע, ובדורות האחרונים בעיקר, ההגדרה הברורה היא כך בהתחלה היה מהלך של קוים, והקוים כל קו הלך כמציאות לעצמו, בדורות בתראה שזה מתקרב למציאות הכלי האחרון, בכלי הכל חוזר ומתערבב ביחד, כל הנחלים הולכים אל הים, כל הקוים חוזרים והולכים אל הים, ושמה חוזר ומתערבבים הקוים, כשמתערבבים הקוים מצד התיקון זה סוד הכלות שבכלי, אבל כשמתקרבים מצד הקלקול שבו זה הופך להיות תערובת דקילקול גמורה, זה מה שמתגלה בדרא בתראה, זה מושרש בחטא אדם הראשון, אבל היציאה שלו בפועל הגמור מתגלה בדורות האחרונים, ביחס למה שהוזכר עמלק הוא משתמש בכלי ככלות דקלקול.
שאלה האם מה שרוב המעשים נעשים בדורות האחרונים בקלות זה מחמת שהרוב כבר התברר.
תשובה זו שאלה יסודית, הזכרנו כמה פעמים וניתן את ההגדרה, נזכיר אותו עוד פעם ביחס לנקודה דידן, כל דבר מאיר בו האור של האחרית, יש עולם הבא כאשר מתקרבים לעוה"ב מאיר האור של האחרית, יש את המשל הידוע של ר' פנחס מקוריץ כשיוצאים מעיר לעיר המקום הכי חשוך כשנמצאים באמצע, כשנמצאים קרוב לעיר הראשונה שיצאו ממנה מאירה משם, כשמתקרבים למקום שאליו הוא מגיע מאיר משם, נקודת האמצע הוא הכי חשוכה, הוא אומר את זה ביחס לאבן עזרא וכו', אבל ביחס לדידן כשהוא מגיע לנקודת העיר האחרונה האור שמה כבר מאיר, וכך ככל שמתקרבים לאור דעולם הבא משיח מאיר האור דלעתיד, ושם זה ימים שאין בהם חפץ שזה למעלה ממקום העשייה, סיבה נוספת שאמרתם שהדברים כבר התבררו ממילא אין צורך לבררם, וזה נכון מצד התפיסה של העולם הזה, מצד התפיסה שאנחנו מתקרבים לעוה"ב שמה הדבר נעשה מאיליו, יש כאן שני מדרגות, ההגדרה שהזכרתם בשאלה שהדבר נעשה מאליו מהר, כלומר אפילו אותו דבר שצריך לברר אותו, ניקח את הדוגמה צריך לברר אוכל מתוך פסולת, פעם האדם היה עמל לברר אוכל מתוך פסולת, היום עושים מכונה שעושה את זה במהירות, כלומר אפילו אותה כמות של עבודה נעשית מהר יותר והיא נעשית ממילא כמעט.
קטגוריות